lauantai 16. tammikuuta 2010

Elävää kuvaa

Olen innolla käyttänyt digipokkarini videokuvausmahdollisuutta, nuo kissat kun ovat niin oivia kuvauskohteita. Kuvausjälki ei ole hääviä, varsinkin näinä pimeinä aikoina, mutta videokuva on silti jopa parempaa kuin pimeän päivän still-kuvat. Kun ottaa tavallisia kuvia varsinkin Fuskusta, saa kuvaan ehkä hännän, mahan, tassut tai jotain heilahtanutta. Videopätkistä saa editoimalla "lyhytelokuvia" ja ainakin tekijällä on hauskaa ja kai joillakin katsojilla myös. Editointiin käytän Movie Makeria, tuota lapsille ja aloittelijoille suunniteltua ohjelmaa. Musiikin haen soundsnap.comista jottei tule YouTuben kanssa erimielisyyttä tekijänoikeuksista.

Tänään kävin leikkeitä läpi ja poistelin huonoimpia. Vastaan tuli tämä, joka oli valmis pikku lyhytfilmi ihan semmoisenaan, muutama sekunti vain pois lopusta (se kohta, missä kuvaaja nauraa ja kamera kääntyy kohti lattiaa). Sopiva musiikkikin löytyi. Joten:

Ossu ja Fusku esitävät lyhytelokuvan Väijytys. Käsikirjoitus Fusku, ohjaus Ossu, esiintyjät Ossu ja Fusku. Kuvaus ja editointi: Hannele, musiikki soundsnap.comLopussa kuuluva rysäys on ovipönkkänä toimivan puutarhatontun kaatuminen!

1 kommentti:

Marjattah kirjoitti...

Tätä kävinkin jo toisaalla kehumassa :) Ihan täydellinen ajan käsittely, lisääntyvä jännitys ja odotettu loppurysäys! Musiikki nappiin. On sulla lahjakkaat esiintyjät :D