torstai 2. elokuuta 2012

Luckyn karkauspäivät

Elämä alkaa asettua uomiinsa. Kissoista Ossu uskaltautuu jo alakertaan, yleensä pöydälle tai ikkunalaudalle, mutta tänä aamuna Ossu tuli matalalle jakkaralle ja siinä haistelivat Luckyn kanssa toisiaan, ja molemmat käyttäytyivät oikein nätisti. Fusku edelleen tyytyy katselemaan lähinnä portailta.

Mutta nyt on parina päivänä koettu pieniä kauhunhetkiä, kun Lucky on yllättäen hävinnyt pihasta! Ensimmäisellä kerralla se löytyi yhden naapurin pihalta, oli keksinyt aidasta koiranmentävän kolon. Nakkimakkara onneksi riitti houkuttelemaan karkulaisen takaisin. Kolo tukittiin ja vahvistettiin aidasta toinenkin kohta, mutta niin vaan eilen ei koira taaskaan tullut kutsuttaessa. Läksin sitten etsiskelemään sitä samalta suunnalta, mutta hetken päästä kuulin koiran haukuntaa ihan toisaalta.  Käännyin takaisin, ja siellähän se Lucky oli tulossa jalkakäytävää pitkin ja hävisi toisen naapurin pihaan - tämä on siis samalla kadulla oleva naapuri, joiden kanssa meillä on yhteinen verkko-aita semmoista matalahkoa halpistavaraa. Kun pääsin oman talon kohdalle Lucky olikin jo siellä pihalla kiltisti odottelemassa. Se aita on kohopenkkiviritelmäni vuoksi yhdestä kohtaa matalampi ja lisäksi vähän länkällään kun on liian pitkä tolppaväli. Oletimme, että siitähän se on yli mennyt ja käytiin ostamassa korkeampaa verkkoa.

Mutta luulo ei ole tiedon väärti. Mentiin yhdessä katsomaan korotettua aitaa, ja äkkiä huomasin, että Lucky oli menossa takakuistin alle, ja sieltähän on pääsy aidan toiselle puolen! Siinä oli vielä paikoilleen laittamaton tuuletustelinekin edessä eikä olisi tullut mieleenkään, että neiti siitä mahtuu, mutta niin vaan alkoi sulloutua. Onneksi totteli hyvin eikä mennyt, kun kielsin. Oli hyvä että näin sen itse teossa, oltais muuten taas päästy ihmettelemään. Meillä on tuossa vilkasliikenteinen katu vieressä, joten karkaamiset on tosi riskaabelia hommaa!

Koiranmentävä kolo2 kommenttia:

ella kirjoitti...

Jopas teillä on jännitystä piisannut! Kekseliäs tyttö tämä Lucky. Asettaa haasteita omistajalle :)

ella kirjoitti...

Tunnustus vartoo teitä Tuutusen basaarissa: http://unnatuutikki.blogspot.fi/2012/08/lempea-post-itilla.html
Kuulutte lepiblogeihimme!