sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Viherpeukalointia

Olin vielä muutama vuosi sitten intohimoinen puutarha- ja kasviharrastaja. Pikku hiljaa into laantui ja loppui sitten lähes kokonaan. Asia surettaa ja yrittelen aina välillä elvyttää hiipunutta liekkiä ja silloin tällöin jotain liikahtaakin. Mutta sen olen tullut huomaamaan, että kissojen kanssa ainakaan sisäpuutarhurointi ei onnistu. Joku aika sitten kylvin herneitä, jotta saisin herneenversoja syödäkseni. Toisessa ruukussa oli ollut kissoille kauraa ja sieltä nousi herneiden sekaan kauranorasta. Ossua se veti puoleensa kuin magneetti, ja vaikka ikkunalauta on tungettu täyteen tavaraa niin ettei sinne muka kissa mahdu, sai Ossu keploteltua itsensä apajille. Ensin hamusi niitä kauranoraita, mutta sitten kelpasivat jo herneetkin. Ja mitä Ossu edellä sitä Fusku perässä. Fusku ei niinkään syönyt versoja vaan katkoi ja nyhti niitä lattialle.

Ehkä Ossu ei alakaan atk-hemmoksi vaan ryhtyy puutarhuriksi:
Viljelmä kissojen uurastuksen jälkeen

5 kommenttia:

Sylvia kirjoitti...

No voihan jysäys! Ei tainnut sulle paljon suuhunpantavaa jäädä.

Vallton mummeli kirjoitti...

Mulla nousi kylmä hiki, kun koko ajan odotin, että mikä ruukuista putoaa ensimmäisenä. Musiikki vielä kiristi tunnelmaa. Ossu on tyylikäs puutarhuri, häntä vain hiveli kasveja. Kasvit tykkäs. Kuvaajalla on rautaiset hermot ;)

Tiina Linkama kirjoitti...

Vallan piinaava kuvatarina. Ja miten ihailinkaan sitä miten taitavasti Ossu löi rytmiä hännällään musiikin tahtiin.

Tämä on ensimmäinen katsomani Ossu-Susku -mirrivideoni - huomasin nopealla selailulla, että videoita on useampia - ja vaikka en olekaan mikään ns. kissaihminen (mikä sellainen sitten ikinä onkaan) niin kaino, mutta utelias Fusku vei silti sydämeni.

Tiina Linkama kirjoitti...

... siis Ossu-Fusku -mirrivideo (aina käsi on silmää nopeampi)

Anna-Liisa kirjoitti...

Hei vain tätäkin kautta, Hannele! Täällähän näyttää olevan paljon vanhoja pt-netti-tuttuja.

Että sinultakinko puutarhaliekki hiipunut? Se oli yllätys. Jollakin tavalla lohdullista - minultahan se alkoi hiipua jo jokunen vuosi sitten ja nyt on jäljellä enää tuhkaa. Pihan siistinä pitäminen riittää. No, tietysti saan suurta iloa siitä jos kesän säät ovat istutuksille otolliset ja kaikki kukoistaa, mutta siihen se jää.

Nuo sun videopätkäsi ovat niin ihanat kun niissä on aina juoni ja tarina.