lauantai 13. maaliskuuta 2010

Luonne-eroja

"Bengali --- on luonteeltaan lempeä ja ihmisrakas. Lemmikkinä bengali on vilkas ja leikkisä ja aina hellyyden puuskan sattuessa mitä suloisin sylikissa." (Suomen Bengalikissat)

"Scottish Folds, whether with folded ears or with normal ears, are typically good-natured and placid [rauhallinen] and adjust to other animals within a household extremely well. They tend to become very attached to their human caregivers and are by nature quite affectionate. Folds receive high marks for playfulness, affection, and grooming, and are often intelligent, loyal, softspoken, and adaptable to home situations and people.[2]" (Wikipedia)

Siis huippurotuja, ihmisrakkaita ja leikkisiä. Kyllä vain, pitää paikkansa, tuollaisia ne ovat. Mutta hyvin erilaisia ovat pojat silti luoteiltaan, kuvauksista on lihavoitu se suurin ero. Ossu on rauhallinen köllykkä ja Fusku kuin elohopea. Ossun leikki on rauhallista peippailua, välillä voi vähän potkia lelua takajaloilla ja sitten taas tassutellaan ja täppäillään. Fusku puolestaan heittelee ja puree lelua, hyppii ja säntäilee ja jos "lelu" on repeävää sorttia (sanomalehti, tapetti) sitä myös revitään.

Syöminenkin on pojilla erilaista. Fusku hotkii ja ahmii, Ossu näykkii ja nirsoilee, vaikka sen ulkonäön perusteella luulisi olevan hyväkin syömämies.

Ossu tulee oma-aloitteisesti syliin ja haluaa silityksiä. Fuskun pystyy nyt jo ottamaan syliin ja se jopa hetken siinä pysyy, mutta pian pyristelee pois. Silitykset ovat yleensä ok, mutta harvemmin niitä kerjätään.

Myös vessakäyttäytymisessä näkyvät luonne-erot: Ossu peittää jätöksensä huolellisesti, Fusku tulostaa tuotoksen vessan takaosaan, kaapii sen jälkeen etuosaan suuren hiekkakeon (jonka alla siis ei ole muuta kuin lisää hiekkaa), sen jälkeen kaavitaan vielä mielikuvitushiekkaa lattialta, mutta itse läjä jää täysin näkyviin.

Näissä pienissä videonpätkissä luonne-erot näkyvät hyvin:

Ossu ja laatikko:


Fusku ja laatikko:

2 kommenttia:

Marjattah kirjoitti...

Totta tosiaan, on ne persoonia :) Ehkä ikäkin meinaa jotakin?

Vallaton mummeli kirjoitti...

JOS haluaisin kissan, haluaisin Ossun :)